Even voorstellen!

Welkom op mijn nieuwe blog! Misschien ken je me al, misschien ook niet, maar ik dacht dat het wel een goed idee zou zijn om mijzelf te introduceren. Ik ben dus Sofie, 20 jaar oud en ik ben geboren en getogen in het mooie Amersfoort. Ik woon nu sinds een tijdje samen met mijn vriend Daan. Ik heb Pedagogiek gestudeerd en de AD Sociaal werk in de Zorg behaald. Na de zomer ga ik een nieuwe, totaal andere uitdaging aan: de studie Journalistiek! Ik vind het sowieso een mooie gelegenheid om daarom het bloggen weer op te pakken.

In mijn vrije tijd ben ik graag sportief en creatief bezig. Ik hang vijf keer per week aan de gewichten (adrenaline verslaafd!) en daarnaast fiets en wandel ik graag. Sinds kort ben ik helemaal verslaafd aan handletteren, kleuren en doodling. Ik probeer dit sowieso een uur per dag te doen, omdat het mijn hoofd goed tot rust brengt. Daarnaast behoren leuke dingen doen met Daan en vrienden, knuffelen met Jamie en luisteren naar muziek ook tot mijn favoriete bezigheden.
Waarom deze blog? Vraag je je misschien af. Tot twee jaar geleden heb ik een lange tijd mijn eigen blog gehad: Beauty Sparkles.  Ik heb bloggen altijd leuk gevonden. Schrijven, fotograferen, filmpjes maken, creatief bezig zijn: het zijn allemaal dingen die ik ontzettend leuk vind.  Ik blogde op Beauty Sparkles vooral over beauty en verzorging. Hoewel ik ook wel persoonlijke blogs schreef, verloor ik op een gegeven moment mijn interesse in de beautywereld. De blog bestaat wel nog steeds, omdat ik het jammer vind om het te verwijderen, maar ik plaats geen nieuwe content meer.

Ik heb een verleden met Anorexia, een depressie en al een aantal jaar PTSS. Mijn hulphond Jamie helpt me door het leven heen. Door hem kan ik de dingen doen die mensen zonder PTSS heel ‘normaal’ vinden: studeren, reizen met het OV, winkelen, boodschappen doen, rustig slapen.. Voor mij zorgt dit echter voor veel prikkels en spanningen, waar Jamie me doorheen helpt (of niet: als ik mijn eigen grenzen over ga, dan houd hij me tegen). Ik vind het belangrijk dat ik hierover schrijf, omdat het geen taboe mag zijn en nou eenmaal bij mijn leven hoort.

Ik schrijf ook graag over lief zijn voor jezelf en lichaamsacceptatie. Maar ook over andere dingen die mij bezig houden: gezondheid, sporten, handletteren en veganisme.

Et voilà: De wereld van Sofie!

Liefs,

Sofie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s